Ο Alec Garrard, είναι ένας 80χρονος συνταξιούχος αγρότης από τοNorfolk της Αγγλίας, ο οποίος εργάζεται τα τελευταία τριάντα χρόνια πάνω σε ένα μοντέλο κλίμακας 1:100 του βιβλικού Ναού του Ηρώδη.

Στον κ. Garrard άρεσε πάντα η δημιουργία μοντέλων όλη του τη ζωή,αλλά καθώς περνούσαν τα χρόνια σκέφτηκε να φτιάξει ένα μεγάλο έργο μέχρι το τέλος της ζωής του.

Έχοντας πάντα ενδιαφέροντα για την αρχιτεκτονική και τη θρησκεία, ο συνταξιούχος γεωργός σκέφτηκε να συνδυάσει δύο πάθη του και να δημιουργήσει ένα μοναδικό μοντέλο του Ναού του Ηρώδη. Είχε δει άλλαδύο μοντέλα της σε βιβλικές εκθέσεις, αλλά δεν τα έβρισκε αρκετά ακριβή, και ήξερε ότι θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα.

Ο εμπειρογνώμων μοντελιστής άρχισε τις εργασίες για το έργο, ότανήταν 40 χρονών. Στην αρχή, πέρασε πάνω από τρία χρόνια σε έρευνατου βιβλικού ναού και στη συνέχεια άρχισε να κατασκευάζει το μοντέλο,μόνος του με το χέρι.

Ο συνταξιούχος αγρότης έκοψε  πλαίσιακοντραπλακέ για τους τοίχους του ναού, και όλα τα τούβλα που χρησιμοποίησε ήταν ψημένα στο φούρνο και στη συνέχεια τα κόλλησε μεταξύ τους. Έχει φτιάξει ακόμη και τα γλυπτά που ήταν ζωγραφισμένοι όπως και επίσης και τους ανθρώπους με τις ενδυμασίες τους. Φαίνεται απολύτως καταπληκτικό αλλά ο Alec Garrard λέει ”έχω εργαστεί σε αυτό για δεκαετίες, αλλά ποτέ δεν θα τελειώσει γιατί βρίσκω πάντα κάτι καινούριο να προσθέσω”.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς εμπειρογνώμονες, το μοντέλο που δημιουργήθηκε από Garrard είναι η πιο ακριβής αναπαράσταση τουκόσμου για το  πως έμοιαζε ο Ναός του Ηρώδη πρέπει πριν οι Ρωμαίοιτον καταστρέψουν 2.000 χρόνια πριν.

Έχει ήδη προσελκύσει χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο, για να δουν αυτό το σύγχρονο θαύμα. Το μοντέλο του Alec Garrard του Ναού του Ηρώδη είναι αποθηκευμένοσε ένα τεράστιο κτίριο στην πίσω αυλή του, όπου και προσφέρει στους επισκέπτες κυάλια ώστε να μπορούν να δουν όλες τις λεπτομέρειες της απίστευτης δημιουργίας του.

Φωτογραφίες  από τον Ναό του Ηρώδη





Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

1 Σχόλια

  1. χάθηκε να κάνει την Κνωσσο;

    Posted on 17 Ιουνίου 2011 στις 3:45 π.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet