Προσοχή σε όσους εκμεταλλεύονται τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν για να διασπείρουν κακόβουλο λογισμικό συστήνουν ειδικοί σε θέματα πληροφορικής ενώ προειδοποιούν και για αυξημένη πιθανότητα κυβερνοεπιθέσεων.

«Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτά που θα βρείτε είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας είτε σε κοινωνικά δίκτυα» όπως το Facebook και το Twitter υπογράμμισε ο ειδικός της εταιρείας πληροφορικής Sophos, Πολ Ντάκλιν στο μπλογκ του.

«Πολλοί σύνδεσμοι που θα βρείτε θα είναι σίγουρα χρήσιμοι. Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι θα είναι ύποπτοι, θα έχουν τοποθετηθεί σκοπίμως για να σας κατευθύνουν χωρίς να το ξέρετε, σε εχθρικές τοποθεσίες στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.

«Αυτοί οι σύνδεσμοι έχουν ήδη εξαπλωθεί στο Facebook, όπως ακριβώς συνέβη με το σεισμό στην Ιαπωνία», δήλωσε από την πλευρά του ο Μάικ Λένον της εταιρείας SecurityWeek.

Ελάχιστες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν και ενώ το Internet έβραζε με ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, άρχισε να κυκλοφορεί κακόβουλο λογισμικό.

Σε διάφορες ιστοσελίδες άρχισαν να εμφανίζονται σύνδεσμοι προς λογισμικό δήθεν για να δουν βίντεο ή άλλο υλικό για τη υπόθεση Μπιν Λάντεν αν και στη πραγματικότητα ήταν κακόβουλο λογισμικό (rogueware) που μάζευε προσωπικές πληροφορίες των χρηστών.

Αυτές οι τακτικές δεν είναι ασυνήθιστες εκτιμούν ειδικοί της ασφάλειας των υπολογιστών αφού εμφανίστηκα και σε άλλες περιπτώσεις θανάτων διασήμων όπως του Μάικλ Τζάκσον ή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Όπως ακόμη εκτιμούν, ένα δεύτερο κύμα σπαμ πάλι με αφορμή το θάνατο του Μπιν Λάντεν θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Συστήνουν δε σε όλους τους χρήστες να είναι προσεκτικοί σε τι βλέπουν και να ελέγχουν τις σελίδες πριν τις επισκεφτούν.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet