Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εξέδωσε Δελτίο τύπου αλλά και ψηφήσματα προς το Τούρκικο Προξενείο, Βουλή των Ελλήνων και Υπουργείο Εξωτερικών.


Δελτίο Τύπου


Κορυφώνονται την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 με τις κεντρικές πανελλαδικές εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος οι τελετές μνήμης και διεκδίκησης της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στην Θεσσαλονίκη στις 19.30 ομιλητές θα είναι οι Μιχάλης Χαραλαμπίδης πολιτικός επιστήμονας – κοινωνιολόγος , πρωτεργάτης για την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης και ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός Λεωνίδας Ραπτάκης ο οποίος με την ιδιότητα του Γερουσιαστή το 2008 υποστήριξε και πέτυχε την ψήφιση νόμου στην πολιτεία του Rhode  Island που αναγνωρίζει  την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου . Στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 19-5-2011 και ώρα 18.30  με ομιλητή τον Βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκο Παπαδόπουλο.  

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θέλοντας να συμβολίσει τον ιστορικά προγενέστερο Κεμαλισμό με τον πολιτικό του επίγονο τον Ναζισμό , διοργανώνει ποδηλατοπορείες μνήμης στην Θεσσαλονίκη με αφετηρία τον χώρο θυσίας των Ελλήνων πατριωτών που σφαγιάστηκαν από τους Χιτλερικούς στον Χορτιάτη  Θεσσαλονίκης με ενδιάμεση στάση το Κολλέγιο Ανατόλια στο Πανόραμα το οποίο υπήρξε χώρος θυσίας Ελλήνων Ποντίων μαθητών και σπουδαστών κατά την περίοδο της λειτουργίας του στην Μερζιφούντα του Πόντου το 1921  και τελικό προορισμό το μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πλατεία Αγίας Σοφίας .

Στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Μαΐου η Π.Ο.Ε. διοργανώνει αντίστοιχη ποδηλατοπορεία με αφετηρία τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ενδιάμεση στάση στο ποντιακό Ηρώο στην Καλλιθέα  και τελικό προορισμό τον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα.  Με ενέργειες του Σ.Πο.Σ. Νότιας Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε.  και με σύμφωνη  γνώμη  της  Προεδρίας  της Δημοκρατίας την ώρα της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη οι Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς  θα εκτελέσουν την υπηρεσία τους  ενδεδυμένοι με την φορεσιά των Ανταρτών του Ποντιακού Έπους . 

Η συντονιστική επιτροπή νεολαίας της Π.Ο.Ε. διοργανώνει ολονυχτίες, με πένθιμα άσματα, απαγγελίες ποιημάτων και διανομή ιστορικού υλικού την Τετάρτη 18 Μαϊου  από 23.00  στην Θεσσαλονίκη στην Καμάρα και στην Πλατεία Συντάγματος τις αντίστοιχες ώρες.  Η Π.Ο.Ε. με  επιστολή της στον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ζητά όπως οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες προστατέψουν την επέτειο Εθνικής Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού  από ενδεχόμενη προβοκάτσια εξαιτίας προκλητικής πρόθεσης της Λέσχης του Κλασσικού αυτοκινήτου Κωνσταντινούπολης να πραγματοποιήσει αυτοκινητοπορεία από το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης   την 19-5-2011 προς «τιμήν και δόξα» του Μουσταφά Κεμάλ  και εις ανάμνηση  της γενοκτονικής του δράσης στον Εύξεινο Πόντο . 

To Γραφείο Τύπου


Ψήφησμα προς Τουρκικό Προξενείο

Αμέσως μετά την λήξη του 2ΟΥ  Παγκοσμίου Πολέμου οι νικήτριες συμμαχικές δυνάμεις έφεραν στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη των Ναζί με την κατηγορία  της προτροπής και της ολοκλήρωσης της «Τελική λύσης» που οδήγησε στο ολοκαύτωμα και τον χαμό εκατομμυρίων ανθρώπων  στα συγκλονιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης . Η δίκη έλαβε χώρα στην Νυρεμβέργη όχι τυχαία καθώς οι σύμμαχοι νικητές γνώριζαν ότι για τους Ναζί η Μεσαιωνική  αυτή Γερμανική  πόλη αποτελούσε το μυστικιστικό πόθο ανασύστασης του χιλιόχρονου Ράϊχ.

Από την αρχή ακόμα της γενοκτόνας του πολιτικής ο Αδόλφος Χίτλερ θέλοντας να κάμψει τις αντιρρήσεις συνεργατών του αναφώνησε: « Μα ποιος θυμάται σήμερα τους Αρμένιους;». Η δήλωση αυτή έγινε μόλις 20 χρόνια μετά την Αρμενική Γενοκτονία στα χώματα της Ανατολίας . Οι Αρμένιοι δεν ξέχασαν, ο κόσμος όλος δεν ξέχασε.  Ο προπομπός και οδηγός της χιτλερικής πολιτικής εθνοκάθαρσης  στην Ευρώπη  υπήρξαν οι πολιτικές των Νεότουρκων και Κεμαλικών την περίοδο 1914-1923. 


Από τον Έλληνα καθηγητή της Βιέννης Πολυχρόνη Ενεπεκίδη η πολιτική αυτή ονομάστηκε «Άουσβιτς εν ροή». Η ρήση αυτή  τους διεθνούς φήμης  καθηγητή δεν αποτελούσε υποκειμενική κρίση αλλά απόσταγμα σοφίας από την μελέτη των μυστικών αρχείων  της Αυστρίας και Γερμανίας των χωρών εκείνων δηλαδή  που σχεδίασαν από κοινού με τους Τούρκους ιθύνοντες και εκτέλεσαν το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας την Γενοκτονία δηλαδή Ελλήνων  Ποντίων,  Αρμενίων  και Ασσυρίων.

Είναι προφανές ότι κανένα αντεπιχείρημα δεν μπορεί να σταθεί τόσο για τις γενοκτονίες στην Ανατολία όσο και για το ολοκαύτωμα στην Ευρώπη από τον Κεμαλισμό και Ναζισμό αντίστοιχα . Η μεταπολεμική Γερμανία, κομμάτι της ενιαίας Ευρώπης, στο πρόσωπο  του αείμνηστου Καγγελαρίου Βίλυ Μπράντ έσκυψε το γόνυ με ευλάβεια στο μνημείο μαρτύρων του ολοκαυτώματος στην Βαρσοβία.



Η συμβολική αυτή πράξη αποτελεί τον μόνο οδηγό για την σύγχρονη Τουρκία για να απαλλαγεί από το άγος των ιδρυτών της που συστηματικά και επίμονα προχώρησαν  στην εκκένωση σχεδόν  του συνόλου των μη μουσουλμάνων αυτόχθονων κατοίκων της Ανατολίας  με το σύνθημα : «Η Τουρκία στους Τούρκους» αποδεικνύοντας τις ιστορικές συγγένειες του Κεμαλικού κινήματος και του χιτλερισμού. Ο δρόμος λοιπόν για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τις καλές σχέσεις γειτονίας και φιλίας ξεκινάει από το Αραράτ , διατρέχει το εσωτερικό μέσω  του Βάν, της Πάφρας , της Αμάσειας , της Μερτζιφούντας και καταλήγει στην Βαρσοβία.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΩΝ ΚΕΜΑΛΙΚΩΝ



Ψήφησμα προς Βουλή των Ελλήνων και Υπουργείο Εξωτερικών

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και πρωτοφανή ένταση τα διπλωματικά αρχεία των χωρών εκείνων που ενεπλάκησαν στα τραγικά γεγονότα της περιόδου 1914-1923 στο χώρο  του Μικρασιατικού Πόντου,  ιδιαίτερα δε εκείνων των δυνάμεων που υπήρξαν σύμμαχοι και αρωγοί του τουρκικού κράτους,  εξερχόμενα από τις προθήκες της λήθης και της εσκεμμένης παρασιώπησης μιλούν και ζητούν μαζί με τις ποντιακές οργανώσεις όλου του κόσμου:  Την διεθνή αναγνώριση του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας από τους Νεότουρκους και Κεμαλικούς με τελικό απολογισμό 353.000 αθώα θύματα.

Ως ένα σώμα και μια ψυχή ο ποντιακός ελληνισμός όπου γης ζητά από την ελληνική πολιτεία και την Βουλή των Ελλήνων να τεθούν επικεφαλής  διεθνούς διπλωματικής προσπάθειας ούτως ώστε όλες οι κυβερνήσεις του πολιτισμένου κόσμου να αναγνωρίσουν το στυγερό αυτό έγκλημα κατά των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας  δηλαδή Ελλήνων Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων κατά το πρότυπο της Κυπριακής Βουλής, του Σουηδικού Κοινοβουλίου της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας καθώς και πολιτειών των Η.Π.Α. 


Καλούμε την Βουλή των Ελλήνων να εκδώσει υπό την αιγίδα της  τα ντοκουμέντα της Γενοκτονίας του Καθηγητή  Κώστα Φωτιάδη σε όσες γλώσσες είναι πρέπον .  Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία και τα κόμματα να θέσουν ως βασικό όρο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την  Ευρωπαϊκή Ένωση την αποδοχή της συγγνώμης και την αναγνώριση των Γενοκτονιών.

Η προσπάθεια του ποντιακού ελληνισμού είναι αέναη, διαχρονική, υπερκομματική και πανεθνικής εμβέλειας, ενέχει δε σημαντικά στοιχεία διεθνιστικής αντίληψης καθώς η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και η προσφυγική μνήμη είναι παναθρώπινες αξίες που αγγίζουν τις ευαισθησίες και τον πολιτισμό όλων των λαών της γης.

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet