Η Amy Jade Winehouse, γεννήθηκε. 14 Σεπτεμβρίου 1983 - 23 Ιουλίου 201 υπήρξε Βρετανίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια, γνωστή για τα δυναμικά της contralto φωνητικά και την εκλεκτική μίξη διάφορων μουσικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων της σόουλ, τζαζ και Rhythm n' Blues μουσικής σκηνής. Έχει λάβει δημοσιότητα ως προς την χρήση ουσιών και των θεμάτων της ψυχικής υγείας της.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της Winehouse Frank ήταν κριτικά επιτυχημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, και προτάθηκε για βραβείο Mercury. To επόμενο άλμπουμ της Back To Black, που κυκλοφόρησε το 2006, προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Γκράμι και κέρδισε πέντε βραβεία, κατακτώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά, και κάνοντας έτσι την Winehouse την πρώτη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα η οποία κέρδισε πέντε βραβεία Γκράμι, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων εκ των Big Four, μουσικός όρος για τα τέσσερα πιο σημαντικά βραβεία Γκράμι: βραβείο για τον Δίσκο Της Χρονιάς, βραβείο για την Ερμηνεία Της Χρονιάς, βραβείο για τον Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη και βραβείο για το Τραγούδι Της Χρονιάς).

Στις 14 Φεβρουαρίου 2007, κέρδισε ένα βραβείο Brit, αυτό της Καλύτερης Βρετανίδας Γυναίκας Καλλιτέχνιδας, ενώ είχε προταθεί επίσης για το βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Άλμπουμ. Έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο Ιvor Novello, μία φορά το 2004 για το Καλύτερο Εναλλακτικό Τραγούδι (σε μουσική και στίχους) για το τραγούδι Stronger Than Me, μία φορά το 2007 για το Καλύτερο Εναλλακτικό Τραγούδι για το τραγούδι Rehab, και μία φορά το 2008 για το Καλύτερο Τραγούδι (σε στίχους και μουσική) για το τραγούδι Love Is A Losing Game, μεταξύ άλλων σημαντικών διακρίσεων. Το άλμπουμ ήταν το τρίτο πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ της δεκαετίας 2000-2009 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Winehouse είχε συμφωνήσει επίσης να σχηματίσει ένα συγκρότημα με τον ντράμερ Κουέστλαβ του συγκροτήματος The Roots.

Έχει αναγνωριστεί ως επιρροή για την ανάπτυξη της καριέρας πολλών γυναικών καλλιτέχνιδων της σόουλ μουσικής. Η Winehouse έχει επιλεγεί ως μούσα από πολλούς διάσημους σχεδιαστές μόδας, όπως ο Καρλ Λάγκερφελντ.

Τα προβλήματα της τραγουδίστριας με τα ναρκωτικά και την εξάρτιση από το αλκοόλ, όπως και η αυτοκαταστροφική της συμπεριφορά, έχει γίνει θέμα για πολλές κίτρινες φυλλάδες από το 2007. Αυτή και ο πρώην σύζυγός της, Blake Fielder Civil, αντιμετώπιζαν νομικά προβλήματα, τα οποία του προέβλεπαν φυλάκιση. Το 2008, η Winehouse αντιμετώπισε μία σειρά από προβλήματα υγείας που κινδύνευσαν την καριέρα της όσο και την ζωή της.

Χθες 23 Ιουλίου 2011 βρέθηκε νεκρή σπίτι της στο βόρειο Λονδίνο.
Πηγή wikipedia

Δείτε μερικές από τις επιτυχίες της



Και πολλά άλλα στο Κανάλι Amy Winehouse στο youtube

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet