Στο πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού φαίνεται ότι υπάρχει πάντα ένας λάτρης της φωτογραφίας: μετά την αποχώρηση του Ευρωπαίου αστροναύτη Πάολο Νέσπολι, που μετέδωσε δεκάδες φωτογραφίες της Γης, ένας αστροναύτης της NASA παίρνει τη θέση του πίσω από το φακό και αναρτά στο Διαδίκτυο πρωτοφανείς εικόνες.

Στην πρώτη από τις δύο φωτογραφίες του Ρον Γκάραν, που ελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου, το νότιο σέλας καλύπτει με μια φωτεινή κουρτίνα τη συννεφιασμένη Ανταρκτική.

Η απόκοσμη αυτή πράσινη λάμψη δημιουργείται από φορτισμένα σωματίδια που παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο, εκτινάσσονται προς τους πόλους και συγκρούονται με μόρια της ατμόσφαιρας.

Το βόρειο σέλας στην Αρκτική μπορεί να έχει φωτογραφηθεί από αναρίθμητους τουρίστες, λίγοι όμως έχουν μπορέσει να θαυμάσουν το φαινόμενο στην απομονωμένη Ανταρκτική -πόσο μάλλον από το Διάστημα.

Στη δεύτερη εικόνα, η αυγουστιάτικη βροχή των Περσείδων απαθανατίστηκε πάνω από το έδαφος της Κίνας στις 13 Αυγούστου. Στο κέντρο της φωτογραφίας, ένας διάττοντας αστέρας σχηματίζει μια φωτεινή γραμμή -είναι ένας κόκκος σκόνης που αναφλέγεται καθώς εισέρχεται στη γήινη ατμόσφαιρα.

Πέρα στον ορίζοντα, η ίδια η ατμόσφαιρα διακρίνεται να σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα πάνω από την υδρόγειο, ενώ στα δεξιά ξημερώνει μια καινούργια μέρα.

Περισσότερες εικόνες είναι διαθέσιμες στο λογαριασμό του Ρον Γκάραν στο Google+.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τις εικόνες του Πάολο Νέσπολι, Ιταλού αστροναύτη του Ευρωπαϊκού Διαστήματος, ο οποίος μετέδωσε μεταξύ άλλων αρκετές φωτογραφίες της Ελλάδας, πριν επιστρέψει τελικά στη Γη με την αλλαγή πληρώματος.
 
Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάντε κλικ εδώ

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet