Τι καιρό κάνει στους άλλους πλανήτες

Αναρτήθηκε από SavSidir 10 Νοε 2011

Ερμής
Το μωρό του Ηλιακού συστήματος και ο πιο κοντινός πλανήτης στον Ήλιο, ο Ερμής, δεν έχει ατμόσφαιρα, κι έτσι η πρόγνωση του καιρού του είναι συνήθως αρκετά δύσκολη. Ωστόσο, οι επισκέπτες του θα πρέπει να συμβουλεύονται να προετοιμάζονται για πολύ ψυχρές μέρες, ή να πάρουν μαζί τους αντηλιακά με μεγάλο δείκτη προστασίας, SPF 50, ανάλογα με το ποιο μέρος του πλανήτη βρίσκεστε – οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από μείον 183 C έως 427 C ανάμεσα στα σημεία που είναι αντικριστά στον ήλιο και αυτά που είναι στους πόλους.

Αφροδίτη
Ο πιο καυτός από όλους τους πλανήτες, και δεύτερος σε απόσταση από τον Ήλιο, καλύπτεται με ένα στρώμα αερίων θερμοκηπίου και γι αυτό δεν υπάρχει τρόπος να διαφύγει η θερμότητα στο διάστημα. Η ατμόσφαιρα του είναι γεμάτη με διοξείδιο του άνθρακα και του αζώτου καθώς και θειικό οξύ, οπότε είναι απίθανο να φανούν οι ακτίνες από τον Ήλιο. Η ατμοσφαιρική πίεση της ατμόσφαιρας είναι 92-πλάσια της ατμοσφαιρικής πίεσης της Γης, οπότε μην περιμένετε να δροσιστείτε στους 480 C.

Άρης
Ο τέταρτος πλανήτης από τον Ήλιο, ο Άρης, μπορεί να είχε δει κάποτε κάποιες βροχοπτώσεις, αλλά αυτές τις μέρες οι επισκέπτες θα πρέπει να αρκεστούν στα παγοπέδιλα τους για να εξερευνήσουν τις ψυχρές πολικές περιοχές. Να περιμένετε να δείτε μπλε ηλιοβασιλέματα και ανατολές. Αν αντιληφθείτε αμμοθύελλες στον ορίζοντα, ψάξτε για καταφύγιο.

Δίας
Ο γιγάντιος Δίας είναι ένας αέριος πλανήτης, που αποτελείται από υδρογόνο και ήλιο. Με 318 φορές το μέγεθος της Γης, ο Δίας εκπέμπει περισσότερη θερμότητα από ό,τι παίρνει από τον ήλιο. Οι καταιγίδες είναι πολύ πιθανές, καθώς η υψηλή πίεση αναγκάζει το αέριο ήλιο να γίνει υγρό, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους μέχρι 360 kph. Προσέξτε τα σύννεφα της αμμωνίας, πιθανόν να είναι ένα συνηθισμένο χαρακτηριστικό.

Κρόνος
Ο έκτος πλανήτης από τον Ήλιο, ο Κρόνος, αποτελείται επίσης από αέριο. Ο δεύτερος μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος δεν είναι καθόλου φιλόξενος χώρος, με ανέμους έως και 1.800 χλμ. την ώρα, θερμοκρασίες έως και 14.727 C στον πυρήνα του και ένα στρώμα πάγου πάχους 10 χιλιομέτρων. Να αναμένεται να δείτε συννεφιασμένες ημέρες, με νέφη από αμμωνία, υδρογόνο και ήλιο. Κάθε 30 χρόνια περίπου, μια υπέρ-καταιγίδα, που ονομάζεται Great White Spot, αναβλύζει προς τα πάνω. Ο Κρόνος είναι καλύτερα να αποφεύγεται εκείνη τη στιγμή.

Ουρανός
Θυελλώδης καιρός προβλέπεται για αυτόν τον πλανήτη από αέριο και πάγο, ο οποίος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος και έβδομος σε απόσταση από τον Ήλιο. Πρέπει να περιμένετε  να δείτε μπλε σύννεφα μεθανίου, ενώ οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να φορούν θερμικά ρούχα για να αντιμετωπίσουν το ψύχος των -197C.

Ποσειδώνας
Μπρρρ. Ο μπλε πλανήτης – ο περισσότερο απόμακρος από τον Ήλιο και ο πιο ψυχρός, με θερμοκρασίες που πέφτουν κατακόρυφα στους -224C. Πρόκειται για έναν άλλο γίγαντα αερίου, αλλά με ένα παγωμένο πυρήνα, που αναμένουμε να συναντήσουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τον Ουρανό, αλλά με πιο ακραίες θερμοκρασίες. Οι άνεμοι μπορούν να φθάσουν και τα 2.100 χλμ. την ώρα.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet