Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως έχουμε λύσει όλα τα τεχνικά και πρακτικα προβλήματα μετεγκατάστασης του ανθρώπινου πολιτισμού σε έναν άλλο πλανήτη, αυτό είναι ίσως ένα αξεπέραστο εμπόδιο!

Σύμφωνα με επιστήμονες της NASA, πιθανότατα η σεξουαλική αναπαραγωγή να είναι αδύνατη στο διάστημα, λόγω της κοσμικής ακτινοβολίας που "χτυπάει" τον ανθρώπινο οργανισμό!

Οι ερευνητές στο "Ames Research Centre" στην Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι χωρίς αποτελεσματική θωράκιση των διαστημικών αντικειμένων, ισχυρά σωματίδια πρωτονίων μπορούν πιθανώς να αποστειρώσουν κάθε θηλυκό έμβρυο που έχει συλληφθεί στο διάστημα.

Επίσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανδρική γονιμότητα ήταν πιθανό να επηρεαστεί αρνητικά, γιατί τα σωματίδια αυτά καταστρέφουν το σπέρμα. Δεδομένου ότι το ταξίδι προς μακρινούς πλανήτες είναι πιθανό να χρειαστεί δεκαετίες, αιώνες ή περισσότερο, αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει την αρχή άλλων περιβαλλόντων.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η τεχνολογία του διαστήματος δεν είναι αρκετά προηγμένη για να προσφέρει επαρκή προστασία από την ακτινοβολία αυτή. Ο Δρ Tore Straume, ένας βιοφυσικός ακτινοβολίας στο Ames Research Centre, λέει: "Η παρούσα δυνατότητα θωράκισης θα μπορούσε πιθανότατα να εμποδίσει μια εγκυμοσύνη να γίνει στον Άρη".

Το DNA, το οποίο διαχειρίζεται την ανάπτυξη όλων των κυττάρων του σώματος, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στα είδη ακτινοβολίας που βρέθηκαν στο χώρο. Διάφορες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η έκθεση στην ιονίζουσα ακτινοβολία μπορεί να σκοτώσει τα κύτταρα των αυγών σε ένα θηλυκό έμβρυο για το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο.

Ο Δρ Straume προσθέτει ότι "Κάποιος Θα πρέπει να είναι πολύ προστατευτικός με αυτά τα κύτταρα κατά τη διάρκεια της κύησης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να βεβαιωθεί ότι τα θηλυκά δεν είναι στείρα ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την αποικία."

Η NASA έχει έναν αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς στις σεξουαλικές σχέσεις, δηλώνοντας ότι "σχέσεις εμπιστοσύνης" μεταξύ των αστροναυτών θα πρέπει να διατηρούνται ανά πάσα στιγμή. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of Cosmolog".

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet