Κι όμως αν οι δοκιμές ενός υπερηχητικού αεροσκάφους πετύχουν τότε θα μπορούμε να ταξιδεύουμε πολύ γρήγορα σε μακρινούς προορισμούς.


Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν σήμερα δοκιμαστική πτήση πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό μη επανδρωμένου υπερηχητικού σκάφος το οποίο ελπίζoυν ότι θα αναπτύξει ταχύτητα 6 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου.

Το πειραματικό αεροσκάφος που ονομάζεται WaveRider θα μεταφερθεί σε ύψος 15.000 μέτρων πάνω στο φτερό ενός βομβαρδιστικού αεροσκάφους τύπου B-52. Μετά την αποσύνδεσή του προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει συνδυασμός προωθητικού πυραύλου στερεών καυσίμων και η κινητήρια μηχανή του, σχήματος βολίδας, υπερηχητικού αεροπλάνου που, σύμφωνα με τα σχέδια, θα του επιτρέψει να αναπτύξει πετύχει ταχύτητες άνω των 7.300 χιλιομέτρων την ώρα.

Το WaveRider μπορεί να φτάσει σε ύψος 21.000 μέτρων κατά τη διάρκεια τη πεντάλεπτης πτήσης του. Μετά από την δοκιμή αναμένεται να πέσει στον ωκεανό.

Ανάλογη δοκιμή είχε γίνει το Μάιο 2012 με ένα άλλο αεροσκάφος που είχε αναπτύξει ταχύτητα 5 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου, αλλά το πείραμα δεν ολοκληρώθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι σε θέματα άμυνας πιστεύουν ότι τα υπερηχητικά αεροσκάφη θα ενισχύσουν την αεροπορία των ΗΠΑ. Μερικοί επίσης πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να επισπεύσει δραστικά επιβατικές πτήσεις και να μειώσει την διάρκεια των υπερτλαντικών

Δείτε το Βίντεο...


Νewsit.gr

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet