Περίπου 57.000 «παγιδευμένες» ιστοσελίδες, μεταμφιεσμένες σε επίσημες υπηρεσίες, εμφανίζονται κάθε εβδομάδα στο Διαδίκτυο και απειλούν τους υπολογιστές και τα δεδομένα των χρηστών. Στα τρία τέταρτα των περιπτώσεων, οι παγίδες μιμούνται τους δικτυακούς τόπους τραπεζών, προειδοποιεί η εταιρεία ηλεκτρονικής ασφάλειας PandaLabs.

«Δεδομένης της διάδοσης αυτής της τεχνικής, συνιστούμε στους καταναλωτές να επισκέπτονται τους δικτυακούς τόπους τραπεζών ή τα online καταστήματα πληκτρολογώντας απευθείας τη διεύθυνση στον πρόγραμμα πλοήγησης, αντί να χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης ή συνδέσμους σε email» συμβουλεύει η εταιρεία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι παραπλανητικές ιστοσελίδες προσπαθούν να μολύνουν με ιούς τον υπολογιστή του χρήστη, ή του ζητούν να εισάγει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Η τρίμηνη έρευνα της PandaLabs έδειξε ότι το 20% των ψεύτικων δικτυακών τόπων μιμείται την υπηρεσία οnline πλειστηριασμών eBay και την εταιρεία μεταφοράς χρημάτων Western Union. Στο στόχαστρο των χάκερ μπαίνουν συχνά και οι δικτυακοί τόποι των Visa, Amazon.com, PayPal και HSBC, καθώς και οι υπηρεσίες της αμερικανικής εφορίας (IRS).

Σε πολλές περιπτώσεις ο χρήστης είναι δύσκολο να αντιληφθεί τη μεταμφίεση: «Το πρόβλημα είναι ότι όταν επισκέπτεται κανείς ένα δικτυακό τόπο μέσω email ή μηχανών αναζήτησης, είναι δύσκολο να γνωρίζει αν είναι γνήσιος ή ψεύτικος» δήλωσε στο AFP ο Λούις Κόρονς, τεχνικός διευθυντής της Panda Labs.

«Αν και οι μηχανές αναζήτησης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, αλλάζοντας τους αλγόριθμους με τους οποίους ανανεώνουν τους καταλόγους τους, μέχρι σήμερα αδυνατούν να αντισταθμίσουν τη χιονοστιβάδα των νέων δικτυακών τόπων που δημιουργούν οι χάκερ κάθε μέρα».
ΑΠΕ

trelokouneli

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

1 Σχόλια

  1. Τι άλλο θα δούμε πια;Σε λίγο θα'ναι πολύ επικίνδυνο το ίντερνετ όσο κι αν προσέχει κανείς!

    Posted on 16 Σεπτεμβρίου 2010 - 12:03 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet