Αναισθησιολόγοι που εργάζονται στο Μόντρεαλ κατάφεραν για πρώτη φορά παγκοσμίως να χρησιμοποιήσουν βιντεοδιάσκεψη για την αναισθησία ασθενούς που υποβαλλόταν σε επέμβαση στην Ιταλία.

Με τέσσερις κάμερες που τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία και τους βοηθούσαν να παρακολουθούν τον ασθενή, αναισθησιολόγοι του πανεπιστημίου McGill χορήγησαν ενδοφλεβίως φάρμακα σε ασθενή, στις 30 Αυγούστου.

Οι κάμερες μετέφεραν πληροφορίες από την Πίζα στο Μόντρεαλ, σχετικά με το ρυθμό αναπνοής του ασθενούς και τα ζωτικά σημεία. Επιπλέον παρείχαν ζωντανές εικόνες από τη χειρουργική επέμβαση.

Το ιατρικό προσωπικό στην Πίζα τοποθέτησε τον ενδοφλέβιο καθετήρα, αλλά τα φάρμακα χορηγήθηκαν εξ αποστάσεως.

Ο αναισθησιολόγος Thomas Hemmerling, δήλωσε ότι η μέθοδος θα μπορούσε να έχει εφαρμογή σε χώρες όπου πολλοί κάτοικοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές όπως ο Καναδάς, και όπου ενδεχομένως δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ειδικοί.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διδασκαλία, επιτρέποντας στον ειδικευόμενο να εκτελέσει λειτουργίες χωρίς τη φυσική παρουσία διδάσκοντος, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο αυτοπεποίθησής του.

Η μέθοδος περιλαμβάνει σταθμό υπολογιστών, που ονομάζεται «πιλοτήριο αναισθησίας» και διαχειρίζεται τη μετάδοση ήχου-εικόνας μεταξύ των δυο κέντρων.

Ο Hemmerling δήλωσε, ότι οι τοπικοί αναισθησιολόγοι μπορούν να επέμβουν στη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή.

Ενώ το σύστημα είναι ακόμα στο στάδιο του πρωτότυπου, οι ερευνητές του McGill δηλώνουν ότι μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για προεγχειρητική αξιολόγηση στο σπίτι σε ασθενείς που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η βιντεοδιάσκεψη θα μπορούσε να μειώσει το στρες των ασθενών όταν εισάγονται σε νοσοκομείο για επέμβαση, αναφέρουν οι ερευνητές.

iatronet

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet