Γαλαξιακή σύγκρουση εκατομμυρίων ετών

Αναρτήθηκε από SavSidir 12 Σεπ 2010

Η εντυπωσιακή εικόνα αποτελεί μια λεπτομερή αποτύπωση της σύγκρουσης δύο γαλαξιών η οποία ελήφθη από τρία τηλεσκόπια, Ηubble, Chandra και Spitzer της ΝΑSΑ. Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι γαλαξίες Αntennae (έλαβαν το όνομά τους από τα μακριά «χέρια» τους που μοιάζουν με κεραίες) οι οποίοι απέχουν περίπου 62 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Η σύγκρουση των δύο γαλαξιών άρχισε πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Από τη σύγκρουση προέκυψε η «γέννηση» αμέτρητων νέων αστεριών, το μεγαλύτερο εκ των οποίων έχει ήδη πεθάνει σε μια έκρηξη σουπερνόβα εκατομμύρια χρόνια μετά τον σχηματισμό του.

Με χρήση των τριών τηλεσκοπίων δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη σύνθεση. Το καθένα από τα τηλεσκόπια απέδωσε με διαφορετικά χρώματα τη σύγκρουση, δίνοντας τη δυνατότητα να γίνουν ορατά τα σημεία όπου θα σχηματιστούν νέοι αστερισμοί, ύλη η οποία διοχετεύεται σε μαύρες τρύπες, σύννεφα σκόνης καθώς και παλιά και νέα άστρα.
i-reportergr

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet