Απόφαση σταθμός κατά των τραπεζών

Αναρτήθηκε από SavSidir 27 Δεκ 2010

Δικαστική απόφαση, την πρώτη του είδους της, για την επιστροφή εξόδων φακέλου από τις τράπεζες στους δανειολήπτες, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Λάρισας, μετά από ομαδική αγωγή από την περιοχή της Θεσσαλίας, κατά της Εθνικής Τράπεζας.

Με βάση την απόφαση ανοίγεται ο δρόμος να διεκδικήσουν τα έξοδα φακέλου, εκατοντάδες καταναλωτές που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων, όλων των μορφών, από το 1990 έως και σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και τη Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών δημιουργήθηκε νομολογία, καθώς «το δικαστήριο δέχτηκε ότι 20 έτη είναι ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δανειοληπτών, διότι δέχεται τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού, επομένως μπορούν ν΄ αξιώσουν χρηματικά ποσά, όλοι οι δανειολήπτες που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων από το 1990 έως σήμερα».

Η απόφαση αφορά «όλες τις μορφές δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελματικών, «όλα σε 1», διακοποδανείων, εορτοδανείων, αυτοκινήτου κ.α.». Σημειώνεται ότι στους δανειολήπτες πρέπει να επιστραφεί το σύνολο των εξόδων φακέλου ή όπως αλλιώς τα ονόμαζαν οι τράπεζες χωρίς καμία επιβάρυνση.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet