Ο σκύλος ήξερε

Αναρτήθηκε από SavSidir 7 Ιαν 2011

Είχε τη συνήθεια όποτε άκουγε το όνομα του δικτάτορα να σηκώνει το μπροστινό της πόδι σαν χαιρετισμό η Τζάκι και αυτό είχε εξοργίσει τόσο πολύ τους Ναζί που είχαν διατάξει την εξόντωση του ιδιοκτήτη της

Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση των Ναζί είχε εμμονή με ένα  σκύλο που είχε εκπαιδευτεί να μιμείται τον χαιρετισμό του Χίτλερ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail,  οι Γερμανοί στα μέσα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενοχλήθηκαν τόσο από την σκυλίτσα ονόματι Τζάκι, η οποία σήκωνε τη πατουσίτσα της ψηλά  όταν άκουγε τη λέξη Χίτλερ, που οργάνωσαν ολόκληρο σχέδιο ενάντια στον Φινλανδικής καταγωγής ιδιοκτήτη της Τομ Μποργκ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο διέταξε τους διπλωμάτες και τη φιλοναζιστική χώρα της Σκανδιναβίας να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το σκυλί ενώ κατέστρωναν σχέδια εξόντωσης της φαρμακευτικής εταιρείας που διατηρούσε ο ιδιοκτήτης του.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι ιστορικοί της εποχής δεν γνώριζαν την μικρή αυτή υποσημείωση κατά τη ναζιστική περίοδο μέχρι προσφάτως που ήρθαν στο φως περίπου τριάντα αρχεία για την υπόθεση όταν ένας ερευνητής τα βρήκε στα πολιτικά αρχεία του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ερευνητής ήρθε σε επαφή με τον Klaus Hillenbrand, ο οποίος έχει γράψει αρκετά βιβλία για τους Ναζί, για να εξετάσουν ενδελεχώς τα εν λόγω έγγραφα με αφορμή ένα άρθρο που θα δημοσίευαν το Σάββατο στη καθημερινή εφημερίδα Die Tageszeitung.

Σύμφωνα με τον Hillenbrand, το όλο περιστατικό είναι παράξενο καθώς λίγους μήνες προτού οι Ναζί επιτεθούν στη Σοβιετική Ένωση φαίνεται πως ασχολούνταν με έναν τετράποδο "εχθρό".

Όπως λέγεται η γυναίκα του Μποργκ, Ζοσεφίνα, γνωστή για τις αντιναζιστικές πεποιθήσεις της φώναζε χαϊδευτικά το σκύλο Χίτλερ επειδή σήκωνε το πόδι του ψηλά σαν να χαιρέταγε, όπως έκαναν οι ακόλουθοι του Χίτλερ.

Ο Μποργκ κλήθηκε μέχρι τη Γερμανική Πρεσβεία στο Ελσίνκι και ανακρίθηκε για τη περίεργη συμπεριφορά του σκύλου του, ενώ διέψευσε ότι τον αποκαλούσε Χίτλερ λέγοντας ότι το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη μόνο ελάχιστες φορές το 1933.

Και ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν έκανε τίποτε που να προσβάλλει τον δικτάτορα οι εξοργισμένοι διπλωμάτες δεν τον πίστεψαν και είπαν στο Βερολίνο ότι ψεύδεται ασύστολα.

Μάλιστα, το Υπουργείο Εξωτερικών έψαχνε διάφορους τρόπους για να τον οδηγήσει σε δίκη για προσβολή του δικτάτορα αλλά τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για το εάν γνώριζε την υπόθεση ο Χίτλερ.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet