Συνάντηση με τον κύριο Sun Liwei, Οικονομικό και εμπορικό σύμβουλο της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας,  είχε την Τετάρτη 18 Μαΐου ο βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή πληροφορίες που είχε ο βουλευτής για το ενδιαφέρον Κινέζων επιχειρηματιών για επενδύσεις στη Β. Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι διερευνητικές κινήσεις Κινέζων μεγαλοεπενδυτών που προτίθενται να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο Διαμετακομιστικό Κέντρο που θα εξυπηρετεί τις εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των Βαλκανικών χωρών.

Προετοιμασμένος για τη συνάντηση, ο κ. Γικόνογλου ανέπτυξε στον Κινέζο διπλωμάτη μια σειρά προτάσεων που αφορούν την Ημαθία και του επέδωσε σχετικό υπόμνημα.

Κατά τη συζήτηση για την προσέλκυση μιας τόσο μεγάλης επένδυσης στην περιοχή, υπήρξε θετική διάθεση από τον Κινέζο διπλωμάτη για περιοχή της Ημαθίας που προσφέρεται για μεγάλες επενδυτικές κινήσεις.

Εξηγήθηκε ότι η Ημαθία διαθέτει τις κατάλληλες περιοχές στο σταυροδρόμι των κεντρικών εθνικών οδικών αξόνων της χώρας, ενώ στα πλεονεκτήματα επισημάνθηκε η γειτνίαση με το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Συμφωνήθηκε να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να προγραμματιστεί και επίσκεψη αντιπροσωπίας Κινέζων στην περιοχή.


  Στις φωτογραφίες είναι ο Βουλευτής Ημαθίας Αθανάσιος Γικόνογλου μαζί με τον κύριο Sun Liwei


Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet