Ματιά στο Βόρειο Σέλας

Αναρτήθηκε από SavSidir 5 Φεβ 2012

Ιδανική χρονιά το 2012 για την παρατήρηση του Βόρειου Σέλας.

Υπέροχες φωτογραφίες από το  Βόρειο Σέλας που εμφανίστηκε στην περιοχή του  North Yorkshire μας χαρίζει ο φωτογραφικός φακός δεκάδων πολιτών που έσπευσαν να απολαύσουν το φαινόμενο.

Σύμφωνα με την Βρετανική Daily Mail το φαινόμενο που  είναι από τα ωραιότερα που προσφέρει η Φύση, έχει εμφανιστεί δεκάδες φορές στη βόρεια Σκοτία και την Αγγλία τα  τελευταία χρόνια.

Φαινόμενα σαν το Βόρειο Σέλας  δημιουργούνται από τη σύγκρουση φορτισμένων σωματιδίων (κυρίως ηλεκτρονίων, αλλά και πρωτονίων) από την Μαγνητόσφαιρα της Γης με άτομα και μόρια στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης, σε ύψη μεγαλύτερα των 80 χιλιομέτρων από την επιφάνεια.

Οι καλύτερες περιοχές για να παρατηρήσει κανείς το Σέλας, είναι όσες βρίσκονται κοντά στις 70 μοίρες βόρειο γεωγραφικό πλάτος. Τέτοιες είναι η πόλη του Tromso στη Νορβηγία, η βορειότερη πόλη της Σουηδίας, Kiruna καθώς και το Rovaniemi στη Φιλανδία. Ακόμη, στον Καναδά και την Αλάσκα είναι δυνατή η παρατήρηση του φαινομένου.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις βορειότερες περιοχές τα χρώματα είναι λαμπερότερα και τα σχήματα που παίρνει πιο εντυπωσιακά.

Το όνομα aurora borealis, με το οποίο είναι γνωστό το φαινόμενο στις βόρειες χώρες, προέρχεται από τη Ρωμαϊκή θεότητα της Αυγής, Aurora, και τη γεωγραφική περιοχή του Βοριά και δόθηκε από τον Pierre Gassendi το 1621.

Δείτε τις φωτογραφίες...
Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet