Ευθύνη του λαού

Αναρτήθηκε από SavSidir 12 Φεβ 2012

Ακούμε διαρκώς (τώρα την ώρα της κρίσης, ας αναλάβουμε τις ευθύνες) η μόνη ευθύνη τους είναι να βρουν ασφαλές μέρος να κρυφτούν .

Η μοναδική ευθύνη του λαού είναι να τους ΔΙΚΑΣΕΙ.

Άραγε είναι αληθές στις συσκέψεις συζητούν για την τύχη της πατρίδας; Η μήπως για την δική τους τύχη.

Μήπως συζητούν πώς να φύγουν και που να κρύψουν τα λεφτά από την μεγαλύτερη μίζα, του ξεπουλήματος της χώρας;

Είμαι πεπεισμένος ότι το παραμύθι έχει παιχτεί και παίζεται στις πλάτες του λαού εδώ και 30 χρόνια.

ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΜΑΘΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΚ μας έλεγε ο ΘΕΟΣ Κ. Καραμανλής.

ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ φωνάζαμε τότε.

Ο Ανδρέας μας έμπαζε με ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ.

Αναρωτιόμασταν τότε, πως είναι δυνατόν, Ο ΕΦΟΠΛΗΣΤΗΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΑΙΤΕΡΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΝΑΥΤΗ  ή ο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ. Αυτή ήταν η εικόνα της εποχής και τα ερωτηματικά πολλά και μεγάλα.

Τώρα έχουμε το δίλλημα αν έχουμε εταίρους; η δυνάστες; Αν η ιστορία περί ευρωπαϊκής συνοχής και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι όραμα ή μπλόφα ;

Πια είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση τι ρόλο παίζουν, η Ευρωπαϊκή επιτροπή Ο Μπαρόζο, ο Ρουμπάι, το Ευρωκοινοβούλιο, που είναι όλοι αυτοί οι Θεατρίνοι; που παίζουν ρόλο κομπάρσου στον οικονομικό επεκτατισμό της Γερμανίας μαζί με το μικρό κατοικίδιο της, την Γαλλία που γλύφει κόκκαλο στα αποφάγια του θηρίου  Δ  Ράιχ;

Γιατί δεν επικρατεί το Ευρωπαϊκό δεδομένο περί Εθνικής Κυριαρχίας, που είναι το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο των Εργασιακών σχέσεων, που είναι η Ευρωπαϊκή συνοχή;

Ποια είναι η Γερμανία που καθορίζει τι πρέπει να κάνει μια ανεξάρτητη χώρα;

Δεν μας χαρίζουν αλλά μας δανείζουν και μάλιστα ακριβά.

Δεν μας δίνουν αυτά που μας χρωστούν αλλά σαν κατακτητές ζητούν την εξαθλίωση μας, να μην έχουμε φωνή, αλλά και να μην αντισταθούμε στην λεηλασία που σχεδιάζουν στο μεγάλο ορυκτό πλούτο της χώρας μας.

Η Γνώμη μου φυσικά δεν έχει βαρύτητα για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας, αλλά σαν σκεπτόμενος πολίτης θέλω να αντισταθώ, θέλω να συμμετέχω έστω σκεπτόμενος, θέλω να αντισταθώ, θέλω να πάρω την τύχη στα χέρια μου, με ξεγέλασαν οι πολιτικοί με τις πολιτικές τους με έφεραν στο βωμό, στα πόδια του δημίου, καταδικασμένο για πάντα. Χάνοντας την πατρίδα μου, την οικονομία μου, την αξιοπρέπεια μου, πάνω από όλα αυτά την ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑ ΜΟΥ.

Όλα αυτά γιατί οι πολιτικοί μας δεν έχουν τσίπα, τρέχουν τα σάλια τους μπροστά στα εφήμερα οικονομικά οφέλη τους, αγνοώντας το Εθνικό τους Καθήκον στην πατρίδα και τους πατριώτες.

Πρέπει να γίνουν Λαϊκά δικαστήρια και να τιμωρηθούν απαξάπαντες όλοι όσοι εν ζωή είχαν η έχουν διατελέσει πολιτικοί, γιατί με τον ένα η άλλο λόγο έχουν συντελέσει στην καταστροφή της χώρας.

Οι παλιοί έλεγαν υπερήφανοι και μπαλωμένο παντελόνι.

Είμαι σκληρός με τους πολιτικούς γιατί κι’ αυτοί σκληρά συμπεριφέροντε στο λαό ξεκληρίζοντας τους Έλληνες, πετώντας τον πολίτη άστεγο στο πεζοδρόμιο.

Απαξιούν ειρωνικά βρίζοντας μας ανίκανους τεμπέληδες, άρπαγες και ότι μαζί τα φάγαμε, τουλάχιστον αυτό το τέρας πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Πρέπει επιτέλους να πάρουν πίσω από τους ευρωπαίου την εθνική μας Αξιοπρέπεια και την Υπερηφάνεια του Λαού μας.

Πρέπει να μην διαπραγματευτούν αλλά να απαιτήσουν την  αναστολή των χρεών έως ότου ορθοποδήσει η οικονομία μας.

Πρέπει να οργανώσουν μια επιτροπή για να εξετάσει το Επαχθές χρέος.

Πρέπει ο πρωθυπουργός να έχει φωνή με δύναμη και πίστη στα ιδεώδη  και όχι ανθρωπάκι τραπεζοϋπάλληλος ντροπαλός σαν πρόβατο, εκλιπαρώντας για βοήθεια, σαν επαίτης έξω από εκκλησία.

Με το Σταυρό στο χέρι δεν πας μπροστά. Πας Ψηλά!!!

ΓΑΛΟΥΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κάτοικος Γιαννακοχωρίου

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet